Om oss

Om oss


Vi som bor på gården är Marika, Björn, våra barn Astrid och Nisse samt fyra hästar och två katter.


Marika är kulla, född och uppvuxen i en av Dalarnas byar. Djur och hästintresse har funnits sedan barnsben och det som började som elev på ridskola har under åren utvecklats till ett yrke. Marika är utbildad ridlärare, level II. Hon har bla läst pedagogik, ledarskap, barns utveckling, ridlära och hästkunskap på Ridskolan Strömsholm, en av hästnäringens riksanläggningar. 

Marika är också utbildad brukskusk. Hon har på Wången, en annan av hästnäringens  riksanläggningar lärt sig arbeta med hästen på gammalt vis i skogen, i jordbruket, på uppdragskörningar och i stadsmiljö.  

Några andra fritidsintressen förutom hästarna finns inte - vad skulle man annars pyssla med? 


Björn är sörmlänning i förskingringen. Förutom att han är hustomte, hästskötare och allt i allo på gården jobbar han som rektor i kommunen. 

Björn tycker om att cykla, åka skidor och spela golf. Han hittar bra i omgivningarna och vill man ha tips på sevärda platser eller aktiviteter är han rätt person att fråga.


Undra är ett nordsvenskt brukssto född 2007. Hon är mycket rutinerad efter många års arbete i skogen. Hon är trygg, snäll och sprider kärlek till både människor och djur. 


Strimma är ett nordsvenskt brukssto född 2018. Hon är under utbildning och kommer förhoppningsvis snart komplettera Undra på gården. Hon är pigg, nyfiken och mycket levnadsglad.


Caramelle är ett shetlandsponnysto född 2007. Hon är lugn, snäll och trygg. Hon älskar att känna små barns fingrar när de sköter om henne och precis som hos de flesta små ponnyer bor det några busiga rävar bakom hennes öron. 


Fanny är ett shetlandsponnysto född 2006. Hon är snäll, lydig och lite känslig. Hon vill vara till lags och kan bli osäker om det stojas och stimmas för mycket - hon vill precis som vi alla ha lugn och ro i vårt hem.


Tusse och Dino är våra kattpojkar som håller gården fri från möss och sork. Dino är storjägaren som antagligen kommer vara den ni först får hälsa på. Hans liv är en fest från morgon till kväll. Tusse är lite blygare och håller sig mest inom familjen men när du lär känna honom är han gosigheten kattifierad.