Kurser

Prova på brukskörning


Kom till oss och lär dig grunderna i brukskörning. I både teori och praktik, i en lugn avslappnad miljö går vi igenom körningens grunder. Våra snälla shetlandsponnyer och nordsvenska brukshästar tillsammans med din lärare som är diplomerad ridlärare och brukskusk ger dig tre dagar fullspäckade av häst, körning, avkoppling, god mat, diskussioner, lugnt tempo, stall och hästvård, frisk luft och nya kunskaper.


Kontakta oss på 070 631 29 62.Kurs del 1,

Grundkurs i brukskörning:

Inga förkunskaper i körning krävs men hästvana behövs.

Vi börjar fredag eftermiddag med inkvartering, presentation av gården, människor och djur följt av ett teoripass. Efter det äter vi en gemensam middag mestadels bestående av lokal mat från trakten.


Kylskåpet har vi fyllt upp med frukost och den äts i stugan. Lördagens förmiddag består av teori och lektion med häst tills vi tillsammans äter lunch på gården. Efter lunch följer en till lektion med häst och därefter hästskötsel, utrustningsvård och fika. Även lördagens middag äts tillsammans och ett teoripass bakas då in.


Efter frukost på söndagen beger vi oss ut på en körlektion i naturen och om vädret tillåter äter vi lunch i skogen, annars tar vi den på gården. Eftermiddagen består av hästskötsel, utrustningsvård, fika och teori där vi knyter ihop helgen innan vi säger Hejdå för den här gången.


Kurs del 2,

Hästen i det dagliga arbetet på gården:

För att gå denna kurs ska man ha gått del 1.

På denna kurs jobbar vi med olika förekommande gårdssysslor, exakt vilka beror på årstid.


Kurs del 3,

Parkörning:

För att gå denna kurs ska man ha gått del 1 och 2.

På denna kurs kör vi inte bara en häst utan två på samma gång.


Dessa kurser vänder sig till vuxna eller äldre ungdom tillsammans med förälder. Stugan är fullt utrustad, välstädad och mysig. Sängarna är bäddade, det är bara att krypa ner och lyssna på tystnaden. Hästarna går ute i hage dygnet runt och gården är inte stor, allt finns inom bekvämt avstånd. Hjälm bärs på kursen, alla hästar är försäkrade och där ingår en personskadeförsäkring.


Pris helpension:

1 person 5000:-

2 personer 8000:-